„Под анкетната комисия за ЧЕЗ да се извади всичко през годините“. Това заяви премиерът Бойко Борисов при старта на днешното заседание на Министерски съвет. Коментарът му бе по повод новината от последния час, че е създадена анкетна комисия, която ще нищи всичко около сделката за ЧЕЗ.

„Не сме пречили на никого, а сме искали ЕРП-тата да спазват законите. Изпращали сме проверки и на трите дружества, има наказания. ДКЕВР и прокуратурата са установявали нарушения. Нека в това се занесе в прокуратурата. Нека в парламента всичко да стане ясно. От ръководството на ЧЕЗ разбрах, че единственият заподозрян, че няма нищо общо в сделката, съм аз, защото не ги харесвам. Хубаво е, че я има тази комисия, за да се отработи и тази манипулация на обществото най-сет премахне“, категоричен бе премиерът.

Преди началното на заседанието премиерът Борисов честит рождения ден на вицепремиера Валери Симеонов: „Да честитим рождения ден на Валери Симеонов! Да е жив и здрав“. Веднага след това той се обърна към вътрешния министър: „Радев, ти не си ли в парламента?“.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here