Шуменски шофьор се оказа без книжка и с 3000 лв. глоба, след като направи дрифт в центъра на областния град. Освен това получил и 100 лв. санкция заради това, че не спрял при опит за полицейска проверка Той обжалвал в съда наказанията, но било намалено само последното.

Мъжът управлявал БМВ и на кръговото кръстовище на пл. България приплъзнал така колата,че чрез дрифт се завъртял два пъти в кръстовището. Той излязъл от кръговото, но продължил да „върти“ БМВ-то по улицата, като се движел през четирите ленти за движение от ляво на дясно и обратно.

Точно срещу него обаче бил паркиран полицейски автомобил с двама катаджии. Щом видели колата, те пуснали буркани, но БМВ-то не спряло. След извършена служебна справка бил установен собственика на автомобила и бил открит.

Тогава му съставили акт. За ползване не по предназначение на пътя глобата била в размер на 3000 лева и лишаване от книжка за 12 месеца. Отделно е глобен и за това, че не спрял на полицаите – със 100 лв.

Шофьорът облажвал санкциите пред Районния съд в Шумен. Той посочил, че поднасянето се дължало на мократа настилка, а не на опит за дрифт. Полицаите обаче били категорични – валежи нямало, а гумите на БМВ-то се чували отчетлива как пищят, докато то се носи настрани.

Водачът се оправдал, че не спрял за проверка, тъй като имал неплатени глоби и се страхувал да не си навлече нови. Магистратите потвърдили глобата за дрифта, както и взимането на книжката. Все пак намалили санкцията за неподчинението на катаджиите – с 50 лв.  Решението им може да се обжалва пред Административния съд в Шумен.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here