Надежда Нейнски продължава да не обелва дума за двете си дъщери, въпреки че от началото на годината официално е баба. „Ретро“ се сдоби с уникални снимки на наследничките на посланичката ни в Турция, които отказват да са публични още от времето, когато майка им беше министър на външните работи.

По-голямата от двете – Виолета, преди две години се венча за прочутия в столицата кардиохирург Азис Алейдин Азис, който доскоро работеше в екипа на Правителствена болница, а вече е част от частната „Лозенец“. Зетят на Нейнски е български мохамеданин, родом от родопското село Сърница, община Минерални бани, и племенник на кмета на общината. Последният е политик от ДПС, който преди две години се прочу с откритата стрелба и жестокия побой върху него, нанесен му от негов опонент на местно ниво след партийно събрание.

За щастие, зетят на Нейнски е кротък и миролюбив, особено след раждането на внучка й Алина. Дъщерята на посланичката ни в Турция също работи в болницата на мъжа си, където изпълнява функциите на клиничен психолог. Със сладък пост в същата лечебница се е облажила и нейната свекърва. Макар да е квалифицирана да изслушва проблемите на пациентите, щерката на Надежда не крие и своите. В интернет пространството тя изповядва всичките си болки, от което става ясно, че е изпаднала в тежка депресия и самата тя има нужда от специализирана помощ.

Най-шокиращи са думите ѝ за новородената ѝ дъщеричка, която още няма годинка. „Мисълта, че ще бъда сама с детето, ме ужасяваше, не исках дори за секунда да оставам вкъщи. Изпитвах непоносим страх – от нея, от дъщеря ми. Страх ме беше, че няма да мога да спя никога повече; че болките ми няма да спрат; страх ме беше, че не се грижа добре; че развалям брака си; че не ставам за майка; че никога няма да съм щастлива; че не се справям. Изпитвах огромна вина. За всичко. Прекарваше нощите предимно с баща си, а аз вечер си лягах по светло, за да стана, когато се наложи. Струваше ми се, че не ме харесва, и още по-непоносимото – че не ме обича. Мислех, че предпочита баща си. Той не плаче и някак се разбира с нея. Плача и за това“, пише психоложката Виолета. В момента тя все още била в майчинство, а отсъствието на майка ѝ Надежда заради работата ѝ в Турция съвсем я скапвало.

За разлика от нея, по-малката ѝ сестра Нина се справяла отлично с живота сама. Тя завърши архитектура в Милано и все още продължавала да живее и да се развива в Италия. Преди година достигнала върха на кариерата си, защото я избрали за артдиректор на голяма фирма. Нина била по-голяма кариеристка от кака си, а майка ѝ поощрявала амбициите ѝ. Макар да не ѝ оставало време за личен живот, отскоро имала приятел италианец, с когото обаче не бързали да се женят. Преживявайки развода на своите родители и виждайки как бракът на кака ѝ се клател, съвсем се отдалечавала от идеята за сватба.

retro.bg

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here