Купетата горят като факли

До този момент няма данни за причините, предизвикали запалването във вагон на бързия влак София-Бургас, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Тази вечер около 20:00 часа е възникнало запалване в третия вагон на бързия влак № 8613 от София за Бургас. Огънят е забелязан от превозните служители при влизането на композицията в гара Коньово.

Служителите са реагирали своевременно като веднага са евакуирали хората от влака.

Няма пострадали пътници и служители на БДЖ.

Екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” са на място и в момента обливат засегнатите последни два вагона от състава на влака. До този момент няма данни за причините, предизвикали запалването в третия вагон. В пътническата композиция са пътували около 80 човека, за които ще бъде осигурен превоз с автобуси.

https://www.youtube.com/watch?v=C7f-XpttaqY

Пътници от горящия влак: За секунди прозорците почнаха да капят, имаше взрив, мрежата се разкъса като ластик

За късмет бяхме на гара, а не в нищото. Успяхме бързо да излезем, не настана паника. Това заяви пред bTV Даниел Тичков – един от пътуващите във влака София Бургас, който се подпали на гара Коньово.

„Много бързо се разрази пожарът, за части от секундите, от минутите, почнаха да капят прозорците, имаше взрив, електрическата мрежа буквално се разкъса като ластик“, разказа той.

„Имаше едно момче обгазено, което се опитваше да гаси пожара, понеже никой не можеше да работи с пожарогасителите“, добави той. Въпросното момче се опитвало да гаси от едната страна пожара, докато той си горял с пълна сила от другата.

„Много бързо се разрази, запали се краят на трети вагон“, каза още той. По думите на Даниел, всички случители на гарата се постарали много бързо да реагират. „Имаше една кондукторка, която се постара всички възможно да направи, изкара хората, да застанат на разстояние“, добави той.

На въпрос каква би могла да е причината, очевидецът разказа: „Възможно е да е умишлено, защото не се пали толкова лесно. Но възможно да е детска игра, в толетната или с цигари“.

„В началото беше малък пламък и много пушек, но после стана много силен и накрая два вагона изгоряха“, разказа друг пътник от влака. „Никой не знае какво стана. Имаше полиция“, добави той.

„Всички се изтеглиха за около 3-4 минути. Мисля, че точно затова няма пострадали“, обясни младо момиче.

„Предполагам, понеже е стар влакът, или е дал на късо или някой е пушил в тоалетната“, каза още един младеж.

Blitz.bg

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here