Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняем Илия Д., на 23 г., за държане на огнестрелно оръжия без надлежно разрешение. Преди две вечери група роми си спретнаха яко кърваво меле в село Христо Даново.

В резултат на стрелби и побой 14 души бяха закарани в болница със сачми, 1 е арестуван.  До момента е установено, че на 28 август 2017 г., в с. Христо Даново,  обвиняемият Илия Д. е държал незаконно едноцевна гладкоцевна ловна пушка с изтрити номера, като с нея е произвел изстрели с дребни сачми. По делото се провеждат активни процесуално-следствени действия – разпитани са свидетели, извършен е оглед на местопроизшествие, назначени са балистична и съдебно-медицински експертизи с оглед установяване на пострадали лица и вида на телесните увреждания и др.

Обвиняемият Илия Д. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Преди той е бил осъждан за хулиганство и унищожаване на чужди вещи. Предстои Районна прокуратура-Карлово да прецени дали да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.   От свои източници научихме, че научи, че скандалът между двата рода, единият от които Джамбазовите, а другият Халовите, е избухнал, защото мъж от първата фамилия се напил и започнал да се заяжда и обижда хора от Халовия род. Другата версия гласи, че арестуваният мъж е обидил дете, в следствие на което Халовите скочили и станало джумбарето.  Вчера махалата в Христо Даново е била охранявана от пет патрулки, казаха още за прес.bg местни хора.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here