Все по-често като мантра се повтаря онази банална истина, която от дълги години гласи, че златният пръст на управляващите е лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Това е безспорен факт, но в Кабинета „Борисов 3” неговата роля е засенчена от новия измислен герой във властта – тлъстият бивш агент на ДС Красимир Каракачанов – безбожен лицемер, който се крие по маската на „патриот”, милеещ за всичко българско и родно.

Каква обаче е тъжната истина?

Целта на непрестанно прокламираната теза „Волен – златен пръст” е да прикрие кой е истинският агент на ДПС и ДС във властта. Нима е случаен фактът, че именно Каракачанов получава един от най-важните постове в държава, а именно министър на отбраната, който му дава златният ключ до държавният сейф, съдържащ милиони?

Причината – тази „пионка” е особено удобна на задкулисните играчи, които диктуват, а дебелият войвода чинно изпълнява. Този безусловен слугинаж също, разбира се, има своето логично обяснение – държат го здраво за…конците и не с какво да е, а с делото КТБ.

Публична тайна е, че Каракачанов е получавал огромни суми от банкера Цветан Василев. 

Както стана известно преди време от списъците с посетители на банката, Каракачанов е бил един от най-честите гости на Василев в кабинета му в КТБ. Следствието установи следната схема, която бе публично обявена от прокурор Гешев:  Всяка сутрин Василев казвал на секретарката си, както и на няколко други свои преки подчинени, да му бъде донесена огромна сума пари в брой в кабинета му. Именно тези пари той ползвал за да раздава на избрани свои политически гости. В официалните счетоводни документи пък, иззети от ТВ7, ясно се вижда, че персонално  Каракачанов е получавал космически хонорари за консултантски услуги в телевизията. За кратко той дори водел „патриотично предаване“ по медията, но сравнително бързо се отказал. Тези факти изнесе лично тогавашния изпълнителен директор на медията Николай Бареков. Зам.- главния прокурор по това време Борислав Сарафов и наследник на великия български революционер Борис Сарафов знае най-добре какво пише в досието „КТБ” за Каракачанов и ВМРО

Цялата тази информация стои „на топло” в прокуратурата и държи в зависимост този пишман министър, който слушка какво ще кажат „началниците”, за да не стане така, че той самия да стои „на топло”. Изнесената в този материал безспорни факти отговарят и на да друг много ключов въпрос – защо Каракачанов предаде ментора си от Белград Цветан Василев и пристана на ДПС. Това е било и основното условие, поставено пред бившия агент на ДС, за да не бъдат разкрити тъмните му и мръсни сделки, с които е източил милиони от КТБ.

Ето защо в годината, в която пада банката (2014-та), основните „социологически маши” на ДПС -собствениците на „Галъп” Кънчо Стойчев и Андрей Райчев започват чрез целия арсенал от похвати да раздуват балона и да навиват пружината на пропадналия Каракачанов, който на последните парламентарни избори, които се провеждат на 12 май 2013, изкарва срамните 1,88% (справка – официални данни ЦИК).

История за едно безумно политическо номадство или какво означава да си тъп, но упорит?

През 1997 г. Каракачанов влиза в 38-то Народно събрание (1997-2001) като депутат от листата на СДС.

Преди парламентарни избори 2001 г. напуска коалицията ОДС. Тогава Каракачанов заминава за Мадрид, за да се моли на Симеон Сакскобургготски  да го вкара в царските листите, но той категорично отказва с мотива, че няма да допусне агенти на ДС да престъпят прага на парламента на гърба на неговата партия.

Eто и защо днес Каракачанов непрестанно „дъвче темата за царските имоти”, целта е да си отмъсти за нанесения удар през 2001 година.

Изритан от Царя, Каракачанов влиза в коалиция с движение „Гергьовден” и участва на парламентарните избори, но не успява да влезе в парламента.

Отново става народен представител в 40-то Народно събрание (2005-2009). Тогава оглавяваната от него партия ВМРО-БНД влиза в коалицията „Български народен съюз” (БНС) заедно с БЗНС-НС на Анастасия Мозер и Съюза на свободните демократи (ССД) на Стефан Софиянски. БНС успява да вкара в парламента с 13 депутати, между които и Красимир Каракачанов.

През 2009 г. е кандидат за народен представител за 41-то Народно събрание, издигнат от политическа партия „Ред, законност и справедливост”, но не е избран.

През 2011 г. ВМРО-БНД издига кандидатурата му за президент, която събира 33 000 гласа или 0,99%.

През 2013 г. на предсрочните парламентарни избори ВМРО-БНД се явява самостоятелно и не влиза в парламента, събирайки подкрепа от 66 000 гласа или 1,88%.

Очевидно до този момент Каракачанов е абсолютен политически провал. Какво се случва обаче след като сключва сделка с ДПС през 2014-та (за която писахме по-горе) и цялата им армия започва да „вдига акциите” на бившия агент?

През 2014 година Каракачанов е качен на гребена на вълната на „любимеца на народа” по това време – новоизгряващия политик Николай Бареков. Ходът на менторите му е абсолютно успешен. На Европейските избори през май 2014 г. ВМРО-БНД излъчва един евродепутат – Ангел Джамбазки.

Преди предсрочните парламентарни избори през октомври 2014 г. за 43-то Народно събрание ръководеното от Каракачанов ВМРО напуска коалицията с „България без цензура” на Николай Бареков. Според свидетели е взел 300 000 евро на ръка в Белград през, за да направи този ход.

След това Каракачанов влиза в коалицията „Патриотичен фронт” заедно с Национален фронт за спасение на България на Валери Симеонов. Кампанията за парламентарни избори 2014 година е изцяло финансирана от Цветан Василев. Само няколко месеца след това бившият агент на ДС сключва сделка с ДПС и се озова в ролята на един от основните предатели на белградския банкер.

Коалирането си с различни политически сили Красимир Каракачанов обяснява с думите: „Това е, както и с живота – всичко търпи промяна. Ако човек не прави никакви завои през целия си жизнен път, той със сигурност не е нормален. С партиите е така. И е нормално да правят различни коалиции.”

Така от 2014 година започва политическия „възход” на бившия агент на ДС.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here