Не се очаква повишение в цената на питейната вода в Кюстендил и още 4 общини – Невестино, Трекляно, Бобов дол и Бобошево. Тя няма да се променя през 2018 год., обяви областният управител Виктор Янев след заседание на ВиК асоциацията днес.

От оператора „Кюстендилска вода“ казаха, че от 2013 год. водата е с цена – 2, 016 лева / с ДДС/ за кубик за посочените общини, а в Рила и Кочериново плащат малко над 1,40 лева за кубик, защото там водата е изцяло на гравитачен принцип.

“Според това, което беше изнесено от КЕВР, и това, което ние направихме със срещи с нейни представители, засега не очакваме повишение на цената на водата. Естествено чакаме и одобреният бизнес план за ВиК оператора, от който ще стане окончателно ясно дали ще има повишение, или не”, добави губернаторът.

На заседаниоето на ВиК асоциацията беше приет инвестиционната план за 2017 г. на водния оператор “Кюстендилска вода” ЕООД. Инвестиционната програма е в рамер общо на 418 872, 99 лв., като сумата е разпределена по общини. Забяването с плана за 2017 г. е чисто процедурно и заради разминаване в нормативите.

През 2018 г. предстои приемане на нова програма, която операторът “Кюстендилска вода” ще предостави и ще се приеме до края на март т.г.

Получено е писмо от министъра на регионалното развитие, с което се изискват още документи от община Дупница, за да се финализира процедурата по присъединяването й към ВиК асоциацията за региона.

„Смятам, че до 1- 2 месеца те ще бъдат окончателно приети, пак на общо събрание”, поясни Янев.

За разлика от Дупница, която има прието решение за присъединяване към ВиК асоциацията, но това се бави вече повече от година, Сапарева баня твърдо е против присъединяване. В резултат в курорта пият най-евтината вода в България – по 55 ст. за кубик / с ДДС/, коментират от администрацията.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here