Една от емблематичните фигури за последното столетие на Бургас – легионерът Иван Григоров почина днес на 94-годишна възраст. За това информират колегите от СКАТ ТВ, където Григоров водеше собствено предаване от 1998 година и вече 20 години не е слизал от ефир, съобщава Фалгман бг.

Той с право бе известен като най-старият тв водещ в света. Предаването му „Другата история” се занимаваше с теми, които не са удобни на официалната държавна власт. Никога не е използвал аутокю, а мисълта му течеше гладко и държеше самостоятелна реч пред екрана близо час всяка седмица.

Макар да бе на преклонна възраст водещият поддържаше един от най-високите рейтинги в периода 1998-2010 г. В Бургас е известен като легионер, осъден от Народния съд и лежал в изключително тежки условия в затвора, член на Съюза на репресираните, отявлен антикомунист, журналист и общественик. Един от автентичните основатели на СДС в Бургас. До преди 5 години той бе забелязван да се движи достолепно из централната градска част със своята съпруга, която също бе на преклонна възраст.

Узнавайки за кончината на Григоров в телевизията са били в шок. Смятали, че е в новогодишна ваканция и заради това, е пропуснал предаването. Бил в отлично здраве при последното му идване в телевизията ден преди Коледа. Същият този ден, на свечеряване Григоров се прибирал у дома си, както винаги пеш. Малко преди да влезе в къщата, която живее в самия център на Бургас, е бил пометен от такси на ул.”Славянска” – между Етнографския музей и магазин „Амадеус”.

От удара в таксито слабото тяло на Григоров, който тежеше около 50 кг отхвръкнало във въздуха и се стоварило върху велосипедист. Според свидетели на инцидента в предпразнична вечер състоянието на пешеходеца е било повече от отчайващо.

„Аз го вдигнах на тротоара със собствените си ръце, дясната тазобедрена става беше счупена и костта на крака му буквално стърчеше навън. Въпреки това, г-н Григоров не загуби съзнание, а съвсем смислено предаде личните си вещи в ръцете ми, в т.ч. и бележника му с темите за предаванията. Помогнах да го качим в линейката и си казах, че при тази възраст шансът да се раздвижи някога е почти нулев”, каза човек, който лично го познава.

След 14 дни битка за живот г-н Григоров е издъхнал в болницата.

Иван Григоров има син, който живее в София.

Агенция БЛИЦ изказва своите искрени съболезнования на роднините и близките на Иван Григоров!

Вместо IN Memoriam предлагаме да изгледате това видео. Поклон пред паметта му!

ВИДЕО ТУК

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here