„Щом това е министърът, който им харесва, отхвърлям оставката. Оставям го министър“, това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Измир, след като вчера прие оставката на социалния министър Бисер Петков заради невъзможност да овладее напрежението около исканията на родителите с деца с увреждания.

Майки заявиха, че оставката няма да реши проблемите им и настояха Петков да бъде върнат на поста, защото иначе ще поискат оставката на цялото правителство.

„Необходими са около 300 милиона повече на година. Затова сутринта на Бисер Петков му казах да отиде на работа и да си продължава дейността. Оставям го да продължава да си изпълнява ангажиментите, да видим дали ще се продължи с палатковия лагер. Ще продължава ли палатковите лагери да стоят?“, попита премиерът по повод продължаващия протест на майките пред парламента.

По-рано вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че оставката на Бисер Петков е била ненавременна и ненужна и подчерта, че той е един от най-големите професионалисти в сферата.

Премиерът сбърка, като прие оставката на социалния министър, коментира и президентът на КСНБ Пламен Димитров. Той подчерта, че заедно с КТ „Подкрепа“ смятат, че това е грешка и също настояват за връщането на Петков на поста. Димитров добави, че двата синдиката очакват среща с Борисов по темата до края на седмицата.

„Бисер Петков е един от много добрите министри в този кабинет“, категоричен бе синдикалистът.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here