Болен съм, боледувах още докато бях в Лондон, сега още не съм се оправил. Все пак съм тук, за да кажа нещо за Тончо. Това заяви в „Събуди се“ певецът Васил Найденов.

„Тончо много добре знае диапазона на човека, натурела и емоционалността му. Аз не се сещам как се запознахме. Знам, че беше директор в Обединение музика и ние бяхме негови служители и той ни е предлагал песни. Той има уникален усет. Той е тропметист“, каза Найденов.

„Помня като направих „Клоунът“, аз му я занесох. Той живееше в една кооперация с Вили Казасян. Тогава записах една авторска песен, която не се изпотрепаха да я въртят. Тогава му я пуснах и той каза „страхотна е тая песен“. Той не беше конфликтен, а широкоскроен, усмихнат и обичащ живота. Винаги взимаше на много известни поети стихотворенията и по тях правеше музика“, спомни си Найденов.

„При Тончо Господ много е дал. Той беше изключително български композитор. Всеки можеше да каже за творчеството му: „Това е моята музика“. Напоследък се прави музика със самочувствие, но безпочвена. Тя не достига до теб. В песните на Тончо всеки се припознаваше“, каза изпълнителят на „Адаптация“.

„В Лондон пях точно „Телефонна любов“. Тогава хората станаха на крака и стояха така докрая. Аплодисментите никога не са били само за мен, а и за Тончо“, каза Найденов.

„Той наистина е Маестрото на нашата музика и ще си остане завинаги такъв“, завърши трогателно певецът.

Blitz.bg

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here