Бизнесът няма да излиза на протест на 28 февруари заради поскъпването на тока на едро, потвърди председателят на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) Васил Велев в ефира на Bulgaria ON AIR. Вместо това ще има трета среща с премиера Бойко Борисов, допълни той.

„След вчерашната среща с министър-председателя намерихме добри решения на проблемите и се движим в добро темпо за постигане на ново състояние на електроенергията у нас“, обясни Велев. Вместо това страните са се споразумели за създаването на два пакета законопроекти.

„Единият е за въвеждане прозрачност на пазарите за електроенергия, а вторият – за над 90 продавачи на такава“, разясни Велев. Финансовият експерт Мика Зайкова обаче не е убедена, че няма причина бизнесът да се притеснява от бъдещето на пазара за електроенергия.

„Сделка се сключва между продаващия и купуващия, но борсата няма представа какво съдържа тази договорка. Специалистите от Института за пазарна икономика (ИПИ) предлагат Клинингова къща, ако искаме прозрачност“, контрира тя. Председателят на АИКБ веднага отсече, че клининг в борсата има, но не това е проблемът.

Blitz.bg

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here