Парламентарната група на БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“ на 17 януари, но без ДПС.

Темата ще е провал в борбата с корупцията.

Това обяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По-рано тя каза, че вотът ще е за корупцията, тъй като правителството създава условия да се крадат 10 млрд. лева годишно.

Досега обаче беше заявено, че вотът ще бъде внесен заедно с ДПС. От партията, оглавявана от Мустафа Карадайъ, декларираха, че няма да се откажат, дори след като Ахмед Доган каза, че няма кой от опозицията да замени ГЕРБ в управлението в момента.

Решението на левицата да промени стратегията си е взето вчера от Изпълнителното бюро, а днес ДПС са били информирани, уточни Нинова.

„Готови сме с мотивите. Дали ДПС ще ни подкрепят в дебатите и гласуването е тяхно политическо решение. Мотивите да направим това е, че ние имаме принципни различия след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което беше потвърдено от депутати колеги от ДПС, основно в две неща.

Първото е тяхното мнение, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението. Второто е призивът и към вас, медиите, и към нас, да се пази стабилността и сигурността на страната. Съгласна съм по принцип, че България има нужда от сигурност и стабилност, но за нас основният генератор на несигурност е правителството на Бойко Борисов. Събитията от последната седмици го доказват. Не смятаме, че има стабилност, в която и да е система“, обясни председателката на социалистите.

Тя подчерта, че е разговаряла лично с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, за да му обясни това.

По-рано той заяви, че няма да участват в процес „стани да седна“ (пак по думите на Доган – б.р.) и преформатирането на управлението не означава задължително да участват във властта.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here