Повишеният кредитен рейтинг отразява подобрената оценка на България по отношение на външните финанси. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута до ‘BBB-/A-3’ от ‘BB+/B’. Повишената оценка на анализаторите отразява засилването на външната позиция на страната, обусловена от продължителната експанзия на износа и нарастването на спестяванията“,се посочва от министър-председателят.

„Преди часове друга международна рейтингова агенция – Fitch, също повиши дългосрочния кредитен рейтинг на страната ни в чуждестранна и местна валута на ‘BBB’ от ‘BBB-‘. Перспективата и на двата показателя е стабилна. Повишеният рейтинг отразява подобрената оценка на България по отношение на външните финанси, като представянето на страната надхвърля средното по стандартите за категорията ‘BBB'“, отбелязва още  премиерът Бойко Борисов.

bradva.bg

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here