И в чужбина избягалите не са в безопасност, обясняват от СДВР

Полицията още е по следите на двамата избягали от Централния софийски затвор рецидивисти.

Владимир Пелов и Радослав Колев са обявени за международно издирване. От СДВР обясниха, че дори и да са в чужбина, каквато хипотетична възможност има, те няма да са в безопасност.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
В мрежата: Една храбра чистачка, едно комично бягство…
Бивш шеф на затвора в София: Не е трудно да се внесе оръжие!
Радев: Обръчът около бегълците се затяга, експерти – няма да ги хванат!
Под засилена охрана са границите, входовете и изходите на магистралите и всички основни пътища у нас. Пътните патрули са инструктирани да следят за съмнителни автомобили.

При бягството от затвора на Радослав Колев и Владимир Пелов е допусната престъпна небрежност по отношение на изпълнение на задълженията на служителите. Това станало ясно от записите на камерите, обясни правосъдният министър Цецка Цачева.

След бягството на Колев и Пелов бе задържан сина на Пелов, но малко по-късно след разпит момчето бе освободено.

„Не съм ходил на свиждания на сина ми“, заяви пред Нова тв и бащата Владимир Пелов – Пело. Възрастният мъж каза още, че няма вест от сина си, откакто той успя да „напусне“ мястото за лишаване от свобода.

Хора от Ботевград – родното място на беглеца, пък споделят, че се страхуват, знаейки че Пелов е на свобода.

По непотвърдена информация бизнесмен от Ботевград е помогнал на двамата рецидивисти да избягат от затворa, съобщава Нова тв.

Бягството на двамата рецидивисти вади на показ лекотата, с която затворниците се сдобиват със забранени вещи зад решетките, включително и оръжие.

Тарифата за вкарване на хладно или огнестрелно оръжие в затвора е 250 лева, като поръчката се плащала отвън, а парите най-често отивали при надзирателя, който ще я направи. Доставката се водела „специална“ и се правела основно от по-млади служители, разказа пред „Монитор“ бивш пандизчия, пожелал анонимност.

Той е прекарал половината си живот по затворите, а в началото на годината е бил освободен след поредната присъда за кражба.

По публикацията работи: Петя Славова

dnes.bg

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here