Градоначалникът на Сопот ще се кандидатира за нов мандат

Кметът на Сопот Деян Дойнов обяви, че ще се кандидатира за нов мандат, но не коментира от коя партия. Дойнов се срещна с премиера Бойко Борисов и присъства на заседанието на правителството днес. Двамата с премиера обсъдили проблемите на общината.

Градоначалникът не спести похвали към кабинета, като заяви, че финансовата подкрепа за Сопот е била навременна и адекватна. По думите му задълженията, които заварил преди три години, били близо 13 млн. лв., а със сътрудничеството с настоящото правителство вече са 1.8 млн.

Според Дойнов „безчинствата“ в общината били вършени от предишното й ръководство изцяло с помощта на „стари правителства на БСП“.

В отговор на въпрос той уточни, че е бил издигнат за кмет от червената партия, но сега е независим. „В БСП има доста интелигентни хора, но подходиха непочтено с мен. За мен страницата е затворена, работя с всички политически сили“, коментира Дойнов раздялата си със социалистите преди няколко месеца.

Той призова да се спрат спекулациите в публичното пространство, че на общините не се помага от страна на правителството. Кметът на Сопот отрече и тезата на социалистите, че управляващите се опитват да купят кметове предизборно с отпускане на пари.

Името на Дойнов вече се спряга за кандидатура на ГЕРБ на следващия вот. Наскоро обаче той отрече това с аргумента, че не иска да бъде „политически номад“.

Автор: Веселина Йорданова

dnes.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here