loading...

„Все още никой не се е свързал с мен, това е голямото ми притеснение”, заяви пред bTV бащата на отвлечения Адриан Златков – Тони Златков.

25-годишният син на собственика на автокъща „Софавто“ е в неизвестност от сряда сутринта, когато „Мерцедес“-ът му беше намерен изоставен на пътя край Герман, където семейството живее.

От МВР вчера потвърдиха, че основната версия, по която работят, е отвличане. И до момента обаче не е поискан откуп за похитения млад мъж, което не е типично. Обикновено похитителите се свързват с близките на жертвата до 48 часа чрез SMS.

Междувременно край Панчарево е открита опожарена „Шкода“, за която се смята, че те са ползвали, за да отвлекат Адриан.

По неофициална информация колата е била открадната на 21 август, съобщи „24 часа“. Похитителите са поставили синя лампа, която имитира полицейска, и очевидно така са спрели нищо не подозиращия млад мъж. Освен това стъклата са били затъмнени предварително, за да не бъде видян отвлеченият при транспортирането. Номерата също са били сменени – с такива от друг краден автомобил.

Вчера от полицията заявиха, че спират да дават информация по случая, за да не попречат на разследването и да не застрашат живота и здравето на Адриан Златков.

„Мястото на отвличането е добре избрано, няма камери. Досега не знаем да има и очевидец. Добре е планирано. Проблемната част е, че отвличащите не са имали късмета, защото бащата много бързо открива колата. В повечето случаи целта е това да не става публично до медиите или до полицията. А медиите реагираха в рамките на 2 часа, очевидно изтече информацията от полицията“, коментира пред БНТ експертът по сигурност към Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов.

Коментирай чрез фейсбук

Иван Георгиев

Website:

Скорошни публикации

Write a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *