„Все още никой не се е свързал с мен, това е голямото ми притеснение”, заяви пред bTV бащата на отвлечения Адриан Златков – Тони Златков.

25-годишният син на собственика на автокъща „Софавто“ е в неизвестност от сряда сутринта, когато „Мерцедес“-ът му беше намерен изоставен на пътя край Герман, където семейството живее.

От МВР вчера потвърдиха, че основната версия, по която работят, е отвличане. И до момента обаче не е поискан откуп за похитения млад мъж, което не е типично. Обикновено похитителите се свързват с близките на жертвата до 48 часа чрез SMS.

Междувременно край Панчарево е открита опожарена „Шкода“, за която се смята, че те са ползвали, за да отвлекат Адриан.

По неофициална информация колата е била открадната на 21 август, съобщи „24 часа“. Похитителите са поставили синя лампа, която имитира полицейска, и очевидно така са спрели нищо не подозиращия млад мъж. Освен това стъклата са били затъмнени предварително, за да не бъде видян отвлеченият при транспортирането. Номерата също са били сменени – с такива от друг краден автомобил.

Вчера от полицията заявиха, че спират да дават информация по случая, за да не попречат на разследването и да не застрашат живота и здравето на Адриан Златков.

„Мястото на отвличането е добре избрано, няма камери. Досега не знаем да има и очевидец. Добре е планирано. Проблемната част е, че отвличащите не са имали късмета, защото бащата много бързо открива колата. В повечето случаи целта е това да не става публично до медиите или до полицията. А медиите реагираха в рамките на 2 часа, очевидно изтече информацията от полицията“, коментира пред БНТ експертът по сигурност към Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here